CM Punk: Ένα πείραμα που τίποτε δεν είναι σίγουρο


Κακά τα ψέματα, ο CM Punk είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στην ιστορία του pro wrestling. O Phil Brooks, όπως είναι το αληθινό του όνομα, την περίοδο 2011-2014 αποτέλεσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του pro wrestling χώρου, κρατώντας το WWE Championship για πάνω από έναν χρόνο, αντιμετωπίζοντας παλαιστές, όπως οι John Cena, Daniel Bryan, Chris Jericho & Undertaker.

 Ωστόσο το 2014, αποχώρησε από το WWE, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, η ετιαρεία δεν του φέρθηκε με τον σωστό και τον κατάλληλο τρόπο, καθώς τον έβαζε να αγωνίζεται, σε μια περίοδο, όπου και ο ίδιος ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς και δεν τον αντάμειψε για τον λόγο αυτόν. Μετά το WWE, o CM Punk αποφάσισε να ασχοληθεί με το MMA και σε λίγες ημέρες θα έχει τον πρώτο του αγώνα στο UFC 203, απέναντι στον Mickey Gall. Παρακάτω θα δείτε μια άποψη για τον αγώνα του CM Punk και πως θα μπορέσει, κατά την γνώμη μου, να ανταποκριθεί ο Punk στην αλλαγή αυτή του περιβάλλοντος.

του Γιώργου Ναστούλη

Καταρχάς, ο CM Punk, για αυτούς που θα θελήσουν να το πουν, δεν έχει καμία σχέση, με την περίπτωση ενός άλλου γνώριμου του στο WWE, που πέρασε και έγραψε ιστορία στο UFC, τον Brock Lesnar. Και δεν το λέω με την θετική έννοια για τον CM Punk, αλλά με την αρνητική. Ο Brock Lesnar έχει background στο amateur wrestling, έχει γίνει πρωταθλητής σε αυτό, έχει διακριθεί σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος ανήκει στις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (MMA). O CM Punk, με ένα μικρό background σε Myai Thai & Ζίου Ζίτσου, ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το pro wrestling και μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, σε σκοτεινά νερά, αφού ξεκίνησε να προπονείται τον Γενάρη του 2015, δίχως κάποια πείρα, πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσα, κατά την ταπεινή μου άποψη, να χαρακτηρίσω εντελώς αρνητικό, πάνω στο εγχείρημα.


Κατά τα άλλα, ο CM Punk είναι ένας άνθρωπος, όπου με την σκληρή δουλειά του και με το ταλέντο του και την ικανότητά του να μαθαίνει γρήγορα, απέδειξε τους πάντες λάθος, ακόμη και όταν κανένας δεν πίστευε σε αυτόν. Και όντας, πλέον σε ηλικία, όπου τα νιάτα του έχουν περάσει, σίγουρα θα θελήσει να κοιτάξει να έχει μια καλή διάκριση σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο. Να γράψει και αυτός με τον δικό του τρόπο, το όνομά του, με χρυσά γράμματα στο UFC. Και αυτό το ταξίδι για τον CM Punk θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτέμβρη, όταν θα αντιμετωπίσει τον Mickey Gall, τον 24χρονο μαχητή από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος έχει δώσει μόλις 2 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα και μάλιστα θεωρείται από πολλούς ως το φαβορί για την νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, παρόλο που ο CM Punk αποτελεί το μεγάλο όνομα.

Στον αγώνα, πιστεύω ότι ο Gall θα μπει περισσότερο επιθετικά από τον Punk, ο οποίος θα κοιτάξει για μια πιο αμυντική στάση και ειδικά προστασία από τις ικανότητες λαβής του Gall, που τις είδαμε και στο αγωνιστικό του ντεμπούτο στο UFC, O Punk θα κοιτάξει για διάφορα ανοίγματα, όπως και ο Gall, αφού και οι δύο τους είναι σχετικά νέοι στον χώρο, με τον Punk να αντιμετωπίζει θέματα απειρίας και τον Gall θέματα ενθουσιασμού, μιας που και είναι στο νεαρό της ηλικίας του. Είμαι ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος υποστηρίζει τον CM Punk στον αγώνα του με τον Mickey Gall και θα μου άρεσε πάρα πολύ να τον βλέπω να κερδίζει, να δικαιώνεται για την επιλογή του αυτή. Ωστόσο τα στατιστικά λένε άλλα, το ίδιο και ο άγραφος νόμος για όσους έρχονται από διαφορετικούς χώρους. Στον αγώνα-ντεμπούτο τους χάνουν. Το ίδιο συνέβη και με τον Brock Lesnar, στον πρώτο του αγώνα με τον Frank Mir, λόγω απειρίας, το ίδιο συνέβη και με τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών στο μποξ, James Toney, στον αγώνα του με τον UFC Hall of Famer, Randy Couture, για τον απλούστατο λόγο του ότι ο "Natural" ήταν ανώτερος αντίπαλος για τον Toney. Και ο Mirko Cro Cop, όταν ήρθε από τα rings του K1 στο UFC, ηττήθηκε από τον Pat Barry.


Δεν ξέρουμε πως θα πάει το εγχείρημα αυτό, πάντως το σίγουρο είναι πως ο CM Punk αποτελεί προς το παρόν ένα πείραμα, γιατί κάνει μια τεράστια αλλαγή από το pro wrestling στις MMA. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον CM Punk να ηττάται στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο CM Punk θα αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Φτάνει μόνο να πιστέψει στον εαυτό του και ο Dana White να του δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεται. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Pro Wrestling Greece για τα αποτελέσματα του UFC 203 και όχι μόνο.

  • Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook.
  • Ακολουθήστε μας στο προφίλ μας στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα δικαιώματα κάθε ανάρτησης ανήκουν αποκλειστικά στο Pro Wrestling Greece. Από το Blogger.